Forma e injeksionit Bëni

Ne dëshirojmë të ndajmë bazën procesi i prodhimit të mykut me injeksion në kompaninë tonë:

1.      Departamenti i dizajnit të produkteve ofron informacione për produktin për departamentin e dizajnit të mykut të injektimit, projektuesit e mykut të injektimit përfundojnë analizën e kostos në dy ditë pune dhe ia ofrojnë menaxherit të R&D.

2.      Publikimi i departamentit të R&D "Mold Making Apply" në departamentin e dizajnit të mykut me injeksion plastik pasi konfirmoi projektin.

3.      Dizajnerët e mykut të injektimit organizojnë personelin përkatës për të rishikuar bazën e projektit mbi informacionin e produktit, duke përfshirë strukturën e produktit, strukturën e mykut, sistemin e ftohjes, rrjedhësin, skorjen, ventilimin, etj.

4.      Pas vlerësimit, projektuesit e kallëpeve të injektimit fillojnë të dizajnojnë kallëpin e injektimit plastik, duke përfshirë korrigjimin e vizatimit 3D, ndarjen 3D, vizatimin e montimit të pjesëve të kallëpit, vizatimin EDM, vizatimin e elektrodës etj., dhe organizojnë personelin përkatës për të vlerësuar ato vizatime, pastaj lëshojnë në kallëp për injektim plastik departamenti i bërjes.

5.      Prodhuesit e mykut të injektimit vlerësoni dhe studioni vizatimet dhe porositni materialet e mykut nëse nuk ka kundërshtime, përndryshe, komunikoni me projektuesit e kallëpeve me injeksion plastik.

6.      Prodhuesit e mykut të injektimit inspektojnë materialet e mykut në kohë pasi materialet të mbërrijnë në fabrikë dhe organizojnë teknikë për të kryer punë bravandreqës, duke përfshirë tornimin, bluarjen, bluarjen, vrimat e vidave, vrimën e mbajtjes së ujit, vrimën qendrore, përafërtimin CNC, etj. Teknikët duhet të paguajnë kushtojini vëmendje saktësisë së secilës anë me kënd të drejtë, shmangni boshllëkun e vrimës qendrore dhe çdo bazë prodhimi, marzhin e përafërt etj. Më pas transferojeni çdo pjesë të kallëpit për trajtimin e nxehtësisë menjëherë.

7.      Pas përpunimit të nxehtësisë, prodhuesi i mykut të injektimit duhet të zbulojë fortësinë e tij dhe analizën metalurgjike. Në përgjithësi, fortësia e bërthamës 46-50HRC, për shpërndarje uniforme prej 9 pikësh, që kërkon ndryshimin e ngurtësisë së saj është më pak se 1HRC. Duhet të bëhet analiza metalurgjike për bërthamën e kallëpit të injektimit përpara përpunimit për t'u siguruar që nuk ka ndarje, plagë, etj.

8.      Përpunimi i elektrodave, ka përpunim të imët dhe të përafërt, shkëndija e mirë mashkullore është 0.08, shkëndija e përafërt mashkullore është 0.2 (në varësi të situatës aktuale).

9.      Para përfundimit, prodhuesi i kallëpit duhet të bëjë këndin e duhur për thelbin e kallëpit, shkalla vertikale duhet të jetë më e vogël se 0.02 mm, shkalla e përfundimit 1.6.

10.   Për prerjen e telit, ju lutemi vini re se baza e të gjitha pjesëve, zmadhoni 0.02 mm për vrimën e futjes dhe vrimën qendrore si hapësirë ​​tolerance, për këllëfën jo standarde, hapësira e tolerancës është 0.04 mm e madhësisë aktuale të gishtit.

11.   Mbarimi i bërthamës së kallëpit, do të bazohet në standardet pas krijimit të këndeve të drejta, duke lënë zakonisht 0.02 mm diferencë (pa marrë parasysh veshjen e veglave).

12.   Përpunimi EDM, procesi sipas madhësisë së vizatimeve, gjobë 0.08, i përafërt 0.2 (në varësi të situatës aktuale), kushtojini vëmendje standardeve në përpunim, për përpunimin e shkëndijave, lini një diferencë prej 0.03-0.05 mm.

13.   Sipërfaqja e vrapuesit duhet të jetë e lëmuar për të arritur 6 ose 7 duke përfunduar, sipërfaqja nuk lejon shkëndijë ose ekziston një model thikë.

14.   Përpara se të montojë kallëpin e injektimit të plastikës, prodhuesi i kallëpit duhet të bëjë një inspektim gjithëpërfshirës për të gjitha pjesët e lidhura për t'u siguruar që gjithçka është në gjendje të mirë dhe të bëjë pastrim dhe trajtim kundër ndryshkut.

15.   Në provën e mykut, projektuesit e mykut të injektimit, prodhuesit e mykut plastik duhet të shkojnë në vend, duke bërë analiza dhe zgjidhje të testeve jonormale në myk, duke përmirësuar mykun e injektimit plastik dhe procesin e provës sipas rezultateve, dhe të plotësojnë "Raportin e provës së mykut".

16.   Nga koha e ciklit 100-150, produkti përfundimtar është pa defekte, departamenti i prodhimit bën orarin e prodhimit, teknikët ndjekin proceset e prodhimit dhe japin reagime në departamentin e prodhimit të mykut të injektimit plastik.

17.   Pas provës së mykut, prodhim myku me injeksion departamenti aplikoni për ruajtje me formularët "Aplikoni për prodhimin e mykut" dhe "Inspektimi i bërjes së mykut".

18.   Mostrat e provës do t'i dërgohen klientit për kontroll dhe miratim përfundimtar.

19.   Pas miratimit të mostrave të klientit, prodhuesi i mykut do të bëjë lustrimin dhe pastrimin përfundimtar të mykut, do të spërkasë agjentin kundër ndryshkut në sipërfaqen e mykut dhe do ta paketojë mykun me film dhe do të eksportojë kuti druri.

20.   Organizoni transportin ose dërgesën për të dërguar mykun në vendin e klientit.

 

21.   Mbani kontakt me klientin pasi klienti merr kallëpin e ri dhe siguroni udhëzuesin dhe shërbimin në kohë.

Pjesë të përdorura shpesh

Artikull

Marka ose Furnizuesi

Çeliku i bazës së mykut

S45C, S50C, P20

Bërthama dhe zgavra e mykut

P20, 718H, H13, NAK80, 2316, S136, 2344, etj

Sistemi i vrapimit të nxehtë

SINO, JUDO, HUSKY, MASTER, HASCO, etj.

Materiali plastik i përdorur shpesh

Artikull

Marka ose Furnizuesi

PP

SNOPEC/ExxonMobil/ LCY/ SEETEC

ABS

SINOPEC/ SABIC/ LG/ CHIMEI

PC, PC + ABS

SABIC/ BAYER/ KINGFA/ MITSUBISHI

PA, PA + fibër

DUPONT/ BASF/ EMS/ DSM

POM

DUPONT/ POLIPLASTIKE

TPU

BASF/ BAYER/ SANTOPRENE

PBT

SABIC/ BASF/ POLIPLASTIKE