Llamba e para e automjetit

ITEM: Formë automatike e llambës së përparme, myk pjesë automatike, formim automatik, myk me lente llambash, myk për mbulimin e llambave

Përshkrim

Futja e llambës së përparme Auto

Pjesa më e kërkuar e makinës është Llamba Auto, sepse projektimi dhe kërkesat e saj të prodhimit të mykut janë jashtëzakonisht të larta. Përbërësit kryesorë që përbëjnë dritat e përparme dhe të pasme të makinës janë: lentet e majta dhe të djathta, kornizat dekorative të majta dhe të djathta, depozitat e llambës së majtë dhe të djathtë, pasqyrat e majta dhe të djathta etj.

Kërkesa për paraqitjen e llambës së përparme automatike

 1.  lente
  Produkti është një copë transparente me një model në anën e brendshme dhe një pamje të lartë.
 2.  kornizë dekorative
  Pamja e produktit është aluminizuar dhe disa zona duhet të jenë të ngrira.
 3.  strehimi i llambës
  Produkti është një pjesë funksionale e brendshme, dhe kërkesat për montim të vrimës së kapakut të llambës dhe vrimës së kapakut të pasëm janë të larta.
 4.  pasqyrë
  Produktet janë pjesë të elektrizuar, kanë kërkesa të rrepta të shpërndarjes së dritës, dhe sipërfaqja e pamjes është e veshur me alumin.

Shfaqja e mykut kryesor të llambës së përparme automatike

 • myk lente llambash

myk lentesh automatike

 • myk dekorativ kornizash

kornizë automatike e kornizës dekorative

 • myk strehimi llambash

myk strehimi llambash automatike

 • myk llambë pasqyre

myk pasqyre llambash automatike

Përmbledhje teknike e mykut të lenteve Auto

Mekanizmi tërheqës i bërthamës anësore është struktura kryesore më e rëndësishme e mykut. Myku miraton me mjeshtëri mekanizmin e tërheqjes së bërthamës së brendshme të "bllokut të udhëzuesve T-slot + rrëshqitje të brendshme të zhdrejtë" për të zgjidhur me sukses ndarjen anësore të pjesës transparente në sipërfaqen e pjesës plastike. Problemi i gjurmëve.

Myku miraton një sistem të zakonshëm derdhjeje dhe ushqehet nga një kullë porte në formë tifozësh. Krahasuar me sistemin e mëparshëm të hedhjes së vrapuesit të nxehtë, kostoja jo vetëm që zvogëlohet shumë, por edhe transmetimi i dritës së lenteve të llambës është më i mirë.

Forma miraton sistemin e kombinuar të ftohjes së "tubit vertikal të ujit ftohës + tub të ujit të ftohur të prirur + pus uji të tipit septum". Kanali i ujit është rregulluar përgjatë zgavrës, dhe cikli i formimit kontrollohet me sukses brenda sekondave 35, gjë që siguron në mënyrë efektive saktësinë e pjesëve plastike dhe punën e mykut. produktivitetit.

Pjesët plastike shtyhen nga blloqet e shtytjes, të cilat nuk janë vetëm të qëndrueshme, por gjithashtu lënë gjurmë që nuk kanë asnjë efekt në pamjen.

Përmbledhje teknike e mykut të kornizës dekorative të llambave Auto

 1.  Pjesët e elektrizuar duhet së pari të shmangin vijën e bashkimit, sepse do të shfaqet çdo vijë bashkimi e pjesëve të elektrizuar, duke ndikuar në pamjen e pjesëve plastike. Kur hartoni sistemin e portave, shmangni vijën e bashkimit. Nëse linja e saldimit është e pashmangshme, përpiquni ta merrni atë në vend. Për zonat pa pamje, sistemi i portave duhet të verifikohet me anë të analizës së rrjedhës së mykut para projektimit.
 2. Sipërfaqja e kornizës dekorative në përgjithësi është e dizajnuar me një model. Kur hartoni myk, duhet t'i kushtohet vëmendje thellësisë së modelit plastik, i cili në përgjithësi është i prirur për modelin e rrjedhës.
 3. Procesi i formimit të pjesëve plastike është i vogël, dhe sipërfaqja e pjesëve plastike është e lehtë për të prodhuar pika të ndritshme dhe të vështira për t'u kontrolluar. Kur është projektuar sistemi i hedhjes së mykut, rruga e rrjedhës duhet të jetë e trashë dhe e madhe, dhe porta miraton një portë në formë tifozi. Gjerësia maksimale e portës është rreth 35 ~ 40mm, e cila është e favorshme për mbushjen e shkrirjes.
 4. Pjesët plastike të kornizës dekorative janë të prirur për të ngjitur mykun. Mundohuni të shmangni këtë problem.

Përmbledhje teknike e mykut të pasqyrës së llambave

 1. Kërkohen pajisje speciale për formimin e injeksionit dhe kërkohen makina të formimit të injeksionit të specializuar në prodhimin e plastikës BMC. Kërkesat për pajisjet e formimit të injeksionit janë shumë të rrepta.
 2. Materiali BMC është një plastikë e veçantë e fortë. Në hartimin e mykut, është e nevojshme të hartoni një sistem ngrohjeje dhe një sistem shkarkimi të dizajnit të sipërfaqes ndarëse. Pjesët e derdhura duhet të shuhen për të përmirësuar rezistencën e konsumit dhe jetën e mykut.
 3. Pjesët plastike të reflektorit përdoren në dritat e makinave për të parandaluar dritën e drejtpërdrejtë, reflektojnë dritën dhe për të shmangur dritën e drejtpërdrejtë, dhe kërkesat e shpërndarjes së dritës janë të rrepta. Pjesët plastike janë pjesët më të rëndësishme të paraqitjes së automjeteve. Ka shumë modele në sipërfaqen e pjesëve plastike me qëllim të bukurisë dekorative.
 4. Dizajni i mykut të materialit BMC duhet të jetë i ekuilibruar. Specifikimet e shufrës shtytëse duhet të jenë të dizajnuara sa më të mëdha, dhe numri duhet të jetë sa më i madh që të jetë e mundur. Përndryshe, lëshimi i mykut do të jetë i vështirë.
 5. Për shkak se këndi i zhveshjes së pjesës së plating me shkëlqim të lartë është shumë i vogël, do të shkaktojë vështirësi në demonstrimin. Prandaj, shkalla e hartimit të murit anësor të pjesës plastike të pasqyrës duhet të jetë e dizajnuar sa më e madhe që të jetë e mundur, zakonisht rekomandohet të jetë 5 ° ~ 10 °. Sigurisht, premisa është se nuk mund të ndikojë në funksionimin dhe formën e pjesëve plastike.
 6. Pjesët plastike nuk mund të kenë skaj të mprehtë, të gjitha qoshet duhet të jenë të dizajnuara si qoshe të rrumbullakosura, sepse pjesët e formuara të mykut janë të ndjeshme ndaj plasaritjes së stresit pas shuarjes.