Statusi i dëmtimit dhe masat e mirëmbajtjes së mykut injeksion

  • Autori i postimit:
  • Kategoria e postimit:Njohuri Mold

Forma e injektimit duhet të testojë vetitë e ndryshme të mykut nën funksionimin normal të makinës së derdhur me injeksion dhe të matë madhësinë e pjesës plastike të formuar përfundimtare. Bazuar në këtë informacion, statusi ekzistues i mykut mund të përcaktohet, dhe zgavra, bërthama dhe ftohja mund të gjenden. Kur dëmtohet sistemi dhe sipërfaqja e ndarjes, sipas informacionit të dhënë nga pjesa plastike, statusi i dëmtimit të mykut dhe masat e mirëmbajtjes mund të gjykohen.

Pjesët elastike siç janë burimet janë më të ndjeshme ndaj dëmtimeve gjatë përdorimit, dhe ato shpesh prishen dhe deformojnë. Metoda e miratuar është zëvendësimi. Gjatë procesit të zëvendësimit, duhet t'i kushtojmë vëmendje specifikimeve dhe modeleve të burimeve. Specifikimet dhe modelet e burimeve duhet të konfirmohen nga tre artikujt e ngjyrës, diametri i jashtëm dhe gjatësia, dhe ato mund të zëvendësohen vetëm nëse të tre artikujt janë të njëjtë.

Gjatë përdorimit të produkteve të mykut, grushtat janë të prirur për të thyer, përkulur dhe shtrënguar, dhe mëngët e grushtit janë përgjithësisht të çara. Dëmtimi i grushtit dhe mëngës përgjithësisht zëvendësohet me pjesë të të njëjtit specifikim. Parametrat e grushtit përfshijnë kryesisht madhësinë e pjesës së punës, madhësinë e pjesës së montimit dhe gjatësinë.

Pjesët gjithashtu duhet të fiksohen herë pas here. Shpesh është e nevojshme të kontrolloni nëse pjesët e fiksimit janë të lirshme ose të dëmtuara. Metoda e miratuar është të gjesh specifikimet e njëjta për zëvendësim.

Gjatë mirëmbajtjes, kontrolloni marrëdhëniet midis pjesëve dhe dëmtimit, rregulloni pjesët e dëmtuara, kontrolloni rrjedhjen e ajrit nga prerjet pneumatike dhe merrni masa për situata specifike. Zëvendësoni nëse dëmtohen.
 
Shtë e rëndësishme të gjurmoni dhe zbuloni disa pjesë të rëndësishme të mykut: roli i përbërësve të nxjerrjes dhe udhëzimit është të siguroni lëvizjet e hapjes dhe mbylljes së mykut dhe nxjerrjen e pjesëve plastike. Nëse ndonjë pjesë e mykut është mbërthyer për shkak të dëmtimit, ajo do të çojë në pezullimin e prodhimit, kështu që duhet të mbahet shpesh Vaji i gishtit të ngordhur dhe udhëheqja e vajosjes pas postës (zgjidhni lubrifikuesin më të përshtatshëm), dhe rregullisht kontrolloni gishtin e madh dhe postin udhëzues për deformim dhe dëmtimi i sipërfaqes. Pasi të gjendet, duhet të zëvendësohet në kohë;

Pas përfundimit të një cikli prodhimi, sipërfaqja e punës profesionale, lëvizja dhe pjesët udhëzuese të mykut duhet të jenë të veshura me vaj profesional kundër ndryshkut, posaçërisht mbrojtja e forcës elastike të ingranazheve, pjesët e mbajtjes së mykut të raftit dhe format e pranverës duhet të sigurohen për të siguruar se ata janë gjithmonë në gjendjen më të mirë të punës;

Në të njëjtën kohë, duhet t'i kushtohet vëmendje pastrimit të kanalit të rrjedhës, sepse sa më gjatë të jetë koha, kanali i ftohjes është i prirur të shkallës së depozitimit, ndryshkut, siltit dhe algave, etj., Gjë që e bën seksionin e kanalit të rrjedhës ftohës më të vogël, kanali i ftohjes është më i ngushtë dhe zvogëlon shumë shkëmbimin e nxehtësisë midis lëngut ftohës dhe Shkallës së mykut, duke rritur kostot e prodhimit. për myk nxehtë vrapues produktet, mirëmbajtja e sistemit të ngrohjes dhe kontrollit ndihmon në parandalimin e dështimeve të prodhimit.