Formë automatike e parakolpit

ITEM: Forma automatike e parakolpit, formacione automatike të parakolpit, duke bërë formën automatike të parakolpit, myk parakolp automatik, myk parakolp makinash

Përshkrim

Mulliri automatik myk

Mulliri automatik myk është quajtur edhe myk parakolpi automobilistik   myk parakolp makinë.

ekzistojnë gjithashtu dy lloje të ndryshme parakolp - myk para parakolp dhe myk pasme parakolp.

me përvojë më shumë se 20 vjet në myk parakolp automatik, ne jemi të gatshëm t'ju ndihmojmë me ndonjë myk të ri parakolpi automatik.

Me zhvillimin e industrisë së automobilave, parakolpë makinash gjithashtu kanë hyrë në rrugën e inovacionit si një pajisje e rëndësishme e sigurisë. Përveç ruajtjes së funksioneve origjinale mbrojtëse, parakolpët e përparmë dhe të pasmë të makinave të sotme po ndjekin gjithashtu harmoninë dhe unitetin me formën e trupit dhe po ndjekin peshën e tyre të lehtë. Për të arritur këtë qëllim, parakolpët e përparmë dhe të pasmë të makinës aktualisht përdorin plastikë, e cila quhet parakolp plastik.

parakolp plastik

Funksioni kryesor i parakolpit automatik:

 1. funksioni i mbrojtjes - parakolp duhet të thithë një pjesë të energjisë në përplasjen gjatësore dhe këndore të makinës për të mbrojtur trupin, sistemin e ndriçimit të automjetit, sistemin e ftohjes, mbulesën e motorit, mbulesën e kuti dhuratë, etj; funksioni i mbrojtjes së këmbësorëve, në parakolp Pjesa e poshtme është e pajisur me një bllok tampon për të mbrojtur më mirë vlerën e dëmtimit të viçit kur përplaset një këmbësor.
 2. funksionet e pajisjes - në parakolp, disa janë të pajisura me llamba, targa dhe targa, etj., për të dhënë hapësirë ​​dhe kushte të mjaftueshme të pajisjeve;
 3. kanali i ventilimit - sigurimi i kanaleve të ventilimit për sistemet e ftohjes së automjeteve
 4. funksioni i dekorimit - funksioni i dekorimit të pamjes i integruar me formën e trupit
 5. Përmirësimi i karakteristikave aerodinamike designDizajni optimal i parakolpit të përparmë ka efekt të dukshëm në uljen e koeficientit të rezistencës së përparme përpara dhe të koeficientit të ngritjes.

Koncepti i projektimit:

 1.  plotësojnë kërkesat rregullatore
 2. Kërkesat e performancës së përplasjes: BUMPER 2.5MPH (ECE R42);
 3. Kërkesat e performancës së mbrojtjes së këmbësorëve: EEC70 / 156;
 4. Kërkesat e projektimit të jashtëm: ECE R26. 01, EEC 79 / 488;
 5. plotësojnë zonën efektive të marrjes së ajrit të sistemit të ftohjes
 6. plotëson kërkesat e modelimit, pamja e përgjithshme është e qetë dhe e koordinuar
 7. kosto e ulët, peshë e lehtë, riciklueshmëri e materialit
 8. fizibiliteti i procesit, i thjeshtë për t’u çmontuar parimi

Materiali dhe struktura e parakolpit automatik

La parakolp automatik materiali kërkohet të ketë ngurtësi të mirë mbi një gamë të gjerë temperature, rezistencë të mirë ndaj ndikimit, qëndrueshmëri të mirë dimensionale, rezistencë të mirë të tretësit dhe performancë të mirë të veshjes. Përdoret zakonisht> PP + EPDM-T20.

La parakolp automatik është e përbërë nga një rreze tampon, një shkumë thithëse e energjisë (thithëse të energjisë), një trup dhe një kllapa lidhëse, ku thithësi i energjisë është në formën e shkumëzimit të PP.

Trupi i parakolpit, grilave të sipërme dhe të poshtme, mbulesës së lidhjes së tërheqjes, materiali mbrojtës i poshtëm miraton PP + EPDM-T20: PP është baza e mbulesës së parakolpit, EPDM mund të përmirësojë elasticitetin e mbulesës së parakolpit, dhe T20 nënkupton materialin Plus 20% pluhur talcum, kryesisht për të përmirësuar ngurtësinë e mbulesës së parakolpit.

Blloku thithës i energjisë zakonisht përvetëson një EPP ose një strukturë shkumës PP për të thithur energjinë e ndikimit. Materiali i trupit të trarëve të mbështjelljes së përparme / të pasme është prej çeliku strukturor me forcë të lartë të mbështjellë të ftohtë B340 / 590DP, dhe kllapa me rreze tampon është bërë nga B180P2 (në lidhje me materialin e trupit të rrezes, materiali është i ulët në forcë, por i lirë ), kryesisht për të përmbushur kërkesat e rregulloreve evropiane. Kërkesat e përplasjes së përparme / të pasme.

Materiali i kllapave nga të dy palët adopton PP66 + GF30%, dhe materiali ka karakteristikat e rezistencës dhe sipërfaqes së fortë. Mbrojtësi i poshtëm mbështetës shërben kryesisht si një funksion mbrojtës për këmbësorët, dhe mbështet dhe mbron këmbën e poshtme gjatë përplasjes, dhe luan një efekt të caktuar estetik.

Materialet e lartpërmendura në përgjithësi kanë një efekt miqësor ndaj mjedisit të riciklimit dhe riciklimit, i cili mund të zvogëlojë ndotjen e mjedisit. Struktura e sistemit të parakolpit është e përbërë kryesisht nga forma, trashësia e murit, këndi i rrënimit, brinjët, sipërfaqja mbështetëse, qoshet e rrumbullakosura, vrimat etj.

La parakolp automobilistik maskë dhe rrezja janë pjesë të mëdha të formave me injeksion me mure të hollë, dhe maskë është gjithashtu një pjesë e pamjes. Materiali kërkohet të ketë rrjedhshmëri të mirë, dhe ka saktësi të lartë të pjesëve dhe qëndrueshmëri ultravjollcë. Në përgjithësi, përdoret polipropileni i modifikuar. Pp + EPDM) materiale.

Në modelin strukturor, forma gjeometrike dhe metoda e formimit duhet të jenë të dizajnuara. Sipërfaqja e ndarjes së mykut duhet të kënaqë gjithashtu procesin e formimit, dhe linja e ndarjes duhet të vendoset në sipërfaqen që nuk shfaqet sa më shumë që të jetë e mundur.

Në hartimin e pjesëve plastike, për të shmangur përqendrimin e stresit në qoshet, duhet të përdoret një tranzicion i harkut rrethor, i cili është shumë i dobishëm për jetën e prodhimit të mykut.

Në përgjithësi, nyjet e pjesëve plastike duhet të jenë. Filetat e 5-1mm, dhe disa qoshe të rrumbullakosura duhet të përdoren në qoshet për të zvogëluar stresin dhe për të siguruar trashësi të qëndrueshme të murit.

myk parakolp automatik-4

trashësi muri

trashësia e murit të pjesës në përgjithësi është e njëtrajtshme, përndryshe do të shkaktojë tkurrje të pabarabartë për shkak të shpejtësive të ndryshme të kurimit ose ftohjes, duke rezultuar në forcë të brendshme, duke rezultuar në luftë ose tkurrje të pjesës.

Këndi i formimit - Pjesët plastike duhet të marrin parasysh këndin e lëshimit, duke shmangur këndet zero ose negative. Sa më i madh të jetë këndi i demoldimit, aq më lehtë zbritet pjesa, por është e lehtë të shkaktohet trashësi e pabarabartë e pjesëve dhe të ndikojë në saktësinë e prodhimit.

Brinjë përforcuese

Pjesët plastike, veçanërisht pjesët e mëdha, mund të garantojnë vetëm formën dhe madhësinë e pjesës nëse ekziston vetëm një trashësi e caktuar e murit, e lëre më një forcë të caktuar. Prandaj, përforcimi duhet të aplikohet në disa pika të tilla si vrima, sipërfaqe të mëdha të lakuar ose pikat e montimit për të rritur forcën dhe ngurtësinë.

Sipërfaqja kryesore e pjesës së jashtme (CLASSA) zakonisht nuk është e përshtatshme për përforcim. Kur përforcohet nëntoka (CLASSB), trashësia e murit të rrënjës nuk është më e madhe se 3/4 e trashësisë së murit, dhe cilësia e sipërfaqes është e ulët ose jo e dukshme (CLASS C&D).

Qoshe të rrumbullakosura

Fileto minimale për një pjesë tipike është R0.5, por sipërfaqja e ndarjes nuk është e rrumbullakosur, përndryshe do të rrisë kostot e prodhimit dhe vështirësinë. Forma e vrimës së vrimave duhet të jetë sa më e thjeshtë, dhe vrima duhet të mbahet në një distancë të caktuar nga muri. Minimumi i vrimës deri në kufi është të paktën 1.5 herë nga hapja.

Struktura e ndarjes së brendshme

Në hartimin e myk automatik i parakolpit, për të siguruar cilësinë e pamjes së produktit, linja e brendshme e ndarjes është vendosur në anën e padukshme B, në mënyrë që gabimi i përpunimit ose ndezja e prodhuar nga myku pas prodhimit afatgjatë të mos ndikojë në cilësinë e pamjes së produktit .

Në këtë mënyrë, produktet e prodhuara jo vetëm që plotësojnë kërkesat e klientëve, por gjithashtu përmirësojnë në masë të madhe shkallën e kalimit të produkteve, dhe përdorin bllokun e prirur të lartë plus shiritin anësor dhe përdorin hekurudhën e ndryshueshme për të demoluar pa probleme produktin.